Välj en sida

De här fina, saftiga och supergoda tekakorna gör man på en bas av havregrynsgröt. Receptet är mammas och ett av mina absoluta brödfavoriter.  Så här gör man de galet goda och smarta bröden:

Grötbröd recept på bröd av havregrynsgröt

Grötbröd.

GRÖTBRÖD

  • 3dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 paket  jäst
  • 1 dl socker eller sirap
  • 1 tsk salt
  • ca 2 l vetemjöl
.
Koka samman havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och smula därefter ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Rör ner socker eller sirap och salt och arbeta därefter ner vetemjölet. Använd så mycket som behövs för att få en fin degkonsistens där degen släpper bunken. Jäs alltsammans under duk i 30 minuter. Baka ut till små bullar, platta eller kavla dem till runda platta tekakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

Kommentarer

Pin It on Pinterest