Välj en sida
Saffransfudge med vit choklad.

Saffransfudge. Foto: Nicklas Thegerström.

Det här receptet på ljuvlig saffransfudge kommer från min första bok (Söta saker) och är helt underbart. Fudge får mig alltid att tänka på regniga engelska vintrar, stickade tröjor med grälla julmotiv och travar av böcker framför brasan till svulstig julmusik. Allt som är bra med julen, med andra ord. Här är receptet:

SAFFRANSFUDGE

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 75 g vit choklad (hackad)
  • 1 kuvert saffran á 1/2 g

Blanda grädde och socker i en stor kastrull, värm under omrörning och koka tills smeten klarar ett kulprov. Var noga med att röra då och då så att smeten inte bränns. Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad och saffran. Rör tills smeten är blank och häll sedan i en form klädd med bakplåtspapper (ca 10 x 15 cm). Låt svalna och stelna helt och skär sedan i kuber.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Recipe in English:

SAFFRON FUDGE

This recipe is from my first book, Söta saker, and one of my favourite xmas treats!

  • 1 1/4 cup cream
  • 1 1/2 cup granulated sugar
  • 1/2 cup white chocolate chips or chopped white chocolate
  • 1/4 tsp saffron strands, grounded in a mortar with a tsp of sugar

Pour cream and sugar into a large saucepan and heat while stirring. Bring to a boil and boil on medium heat until the mixture forms a small ball when dripped in cold water (ca 250°F). Remove from heat and stir in the chocolate chips and the saffron. Stir until the mixture turns silky and pour into a mold (ca 4 by 6 inches) covered with baking parchment. Let sit until cool and cut into rectangular cubes.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest