Välj en sida

Alla typer av sirapssnitt är verkligen min grej. Dels för att de alltid blir så himla goda, men också för att man bokstavligen rör ihop dem på ett kick. Ni vet när man är sådär godissugen så att man håller på att gå åt, men klockan är för sent för butiken i korsningen och det är för kallt för att ge sig ända upp till nattaffären vid torget? Det är då man gör de här. Och i jultider, som dessa, gör man dem ännu lite godare med underbara julkryddor.

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk malen kanel
  • lite riven muskotnöt
  • rivet skal från en apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1⁄2 tsk bikarbonat

Blanda smör och socker. Rör i sirap och kanel och riv ner ett litet uns muskotnöt (en tre-fyra drag på rivjärnet är fullt tillräckligt). Riv även ner skalet från apelsinen (se för guds skull till att den är ekologisk!) och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Rulla smeten till strängar och platta ut på smord plåt. Grädda i 175 graders värme i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest