Välj en sida

En av de finaste sakerna med att komma hem till Småland då och då är de mängder hemodlad frukt som prackas på en från var och varannan förbipasserande granne. Sist fick jag röda krusbär, äpplen och rabarber i sådana kvantiteter att frysen fortfarande är full. Rabarbern har jag frusit in i färdigskurna, tjocka skivor (cirka 2 cm) vilket gör att man lätt kan bryta av önskad mängd och använda till kakor, sylt och kräm. Häromdagen blev det smulpaj – vilket är något av det trevligaste och smidigaste man kan baka med rabarber.

Nu snöar det utanför fönstret och om en stund ska jag bege mig till Mitt kök-mässan och träffa vinnarna till Matbloggspriset. Hoppas att ni har en riktigt fin torsdag!

  • 3-4 dl rabarberbitar
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl

Lägg rabarberbitarna i en smord ugnsfast form. Blanda de övriga ingredienserna och smula ut över rabarberlagret. Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt. Servera pajen med vaniljsås eller glass.

Kommentarer

Pin It on Pinterest