Välj en sida

Varje gång jag äter frukost brukar jag tänka att det borde gå att göra egna frukostflingor. I vanliga fall brukar jag köpa ekologiska varianter av cornflakes, med t. ex. bovetemjöl eller dinkel och blanda med nötter, torkade lingon och äppelbitar till frukost, men härommorgonen bestämde jag mig för att försöka mig på en hemmagjord variant – och vet ni? Det går alldeles utmärkt!

Mina cornflakes blev en typ av “branflakes”, med majsmjöl och bovetemjöl. Faktiskt riktigt fantastiskt goda och krispiga!

Blanda bovetemjöl, majsmjöl, socker och salt i en bunke. Häll på vatten och vispa lätt med en visp tills allt blandat sig till en ganska rinnig smet. Häll ut smeten på en stor plåt med bakplåtspapper och låt den rinna ut i kanterna tills hela plåten är täckt. Grädda först i cirka femton minuter på 175 graders värme tills smeten blivit en lite sprucken kaka. Ta ut och klipp eller bryt i oregelbundna bitar och lägg sedan tillbaka dem utspridda över plåten. Torka på låg värme (så låg värme som ugnen har) i ytterligare en timme tills cornflakesen är fint gyllenbruna och krispiga. Låt svalna och servera med mjölk eller fil.

Kommentarer

Pin It on Pinterest