Välj en sida

Trots att jag bakar betydligt mer än vad som kan anses vara normalt är det förvånansvärt ofta slut på sötsaker i det här hemmet. Jag vill inte närmare spekulera i anledningen till detta, utan brukar istället försöka lägga fokus på att lösa problemet. Enkla och snabba småkakor är mitt hittills bästa recept vid akut fikabrödsbrist och de här havreflarnen är dessutom smidigare än det mesta att svänga ihop. Vill man vara mer fancy och har bättre med tid kan man göra någon god smörkräm att bre på dem och sätta samman dem två och två.

  • 75 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser och klicka ut smeten i små högar med ordentligt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200°C i 5-6 minuter. Låt dem svalna på plåten så att de stelnar innan servering.

Kommentarer

Pin It on Pinterest