Frökakor med honung - Söta saker
Välj en sida
Jag får aldrig nog av bra småkakor och att testa sig fram till nya recept är något av det roligaste jag vet. Särskilt när resultatet blir en ny favoritkaka. Det här är en sådan – som dessutom känns lite nyttigt fiberrik om man vill se livet från det hållet.
  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk flytande honung
  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner honung och alla frön. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till små bollar och ställ ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna lite lätt så att de stannar på plats. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest