Välj en sida

Ibland rensar jag skafferi och kyl på sådant där som det är för lite kvar av för att man ska vilja ha det till något. Det kan vara en halv deciliter valnötter i botten av en sådan där jättenaturgodispåse som rymmer ett helt liv, men som man aldrig ens fyller till hälften. Några sorgliga minimarshmallow i före detta glada färger längst ner i godisskålen. Eller slattarna av bakchoklad som legat lite för nära löken i kylskåpets dörrhylla. Sedan hackar jag alltsammans och bakar en kaka av det. Det gör mig alltid lite rörd (jag är lättrörd) när resterna som ingen vill ha får bli något riktigt gott.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 2 dl valfria rester (typ chokladbitar, fudge, nötter, godis)

Blanda samman allt. Häll i smord form med löstagbara kanter (jag brukar pudra kanterna med kakao innan jag häller i smeten). Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

Kommentarer

Pin It on Pinterest