Chokladkokoskaka - Söta saker
Välj en sida

Blandningen kokos och choklad har jag gillat sedan jag första gången stiftade bekantskap med den där supersöta chokladgodisbiten med kokosdeg i mitten. När man på den gamla goda tiden kunde köpa “5 för 15 kronor” köpte jag nästan alltid alla fem av just den. Den här kakan går i samma stil. Kladdig, chokladig och full av kokos.

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl riven kokos
  • kokoschips till garnering
Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet och sist riven kokos. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Täck med kokoschips och servera.

Kommentarer

Pin It on Pinterest