Bullar med hemgjord nötkräm - Söta saker
Välj en sida

Nötkräm är en fantastiskt god bullfyllning, tycker jag. I stället för att köpa färdig “nutella” brukar jag göra min egen variant att ha på mackor och i bakverk. Faktiskt sjukt mycket trevligare, om ni frågar mig. Och ganska lätt. Byt ut den mot fyllningen i dina favoritbullar och vips så har du ett helt nytt bullrecept!

  • 3 dl hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • vatten efter behag

Mixa hasselnötterna tillsammans med socker i en mixer tills de är helt malda. Tillsätt kakao och vaniljpulver och därefter rapsolja och honung. Kör mixern under tiden. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten om konsistensen känns hård och du vill ha en mjukare kräm. Smaka av (addera mer socker om det behövs) och skeda upp i en burk med lock.

Bild: Josefin Casteryd

Kommentarer

Pin It on Pinterest