Välj en sida

När jag var liten var sockerkaka den absolut vanligaste kakan på fikabordet. Jag älskar den fortfarande och varierar den fritt efter vad jag är sugen på för smak eller råkar ha hemma för tillfället. Den här har fått smak av björnbär och vanilj.

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk hemmagjort vaniljsocker eller frön från en halv vaniljstång
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl björnbär

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör de torra ingredienserna (mjöl, vaniljsocker och bakpulver) för sig. Rör ner dem tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda sist ner björnbären (frysta går bra). Smörj och bröda en sockerkaksform och häll i smeten i den. Grädda i cirka 30-40 minuter i 175 graders värme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest