Välj en sida

Körsbärsmarmelad – sammetslen och smakrik.

En riktigt god marmelad tar egentligen inte längre tid att göra själv än att springa och köpa. Och fördelen med den hemlagade varianten är att den dessutom blir hundra gånger godare. Den här, på härligt mörkröda körsbär, passar lika fint till frukostmackan, som till kakdekoration eller glasstillbehör.

 

KÖRSBÄRSMARMELAD

  • 5 dl körsbär, färska eller frysta
  • 2 msk vatten
  • 2 dl syltsocker
  • 1 msk hemgjort vaniljsocker eller 1 tsk äkta vaniljpulver

Koka samman allt i en kastrull tills körsbären blivit mjuka och sockret löst sig. Fortsätt att koka tills blandningen klarar ett marmeladprov (kortare tid för att göra en lösare sylt istället för marmelad). Häll på burk och förvara kallt.

SÅ HÄR GÖR DU ETT MARMELADPROV:

Marmeladprov

Kommentarer

Pin It on Pinterest