Välj en sida

Jordens godaste lingonkaka gör man med en seg chokladbotten som fullkomligt smälter i munnen. Faktum är att choklad och lingon är en av de bästa smakkombinationerna som finns – väldigt sött och lite syrligt på samma gång. Ha en riktigt söt helg!

Chokladrutor med lingon och nötter.

CHOKLADRUTOR

  • 100g smör
  • 50g mörk choklad
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1dl mandelspån
  • 1 dl frysta lingon

Smält smöret och rör i chokladen tills dem smälter. Häll över blandningen i en kall skål och rör i sockret, ägget och vaniljsockret. Blanda bakpulver och mjöl för sig och rör sedan ner det i smeten. Bred alltsammans i en långpanna med smort bakplåtspapper i botten. Strö över mandelspån och lingon och grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Skär i rutor när kakan svalnat något.

Kommentarer

Pin It on Pinterest