Välj en sida

Så här efter en lång senvinter med massor av julbak, pyntande och kokboksskrivande kan jag inte få nog av somriga bärkakor. Häromdagen gjorde jag en mjuk körsbärskaka, som fick mig på fantastiskt gott humör. Enklast gör man den i en mindre långpanna och skär den i praktiska små rutor.

  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl körsbär, färska eller frysta

Smält smöret och blanda det med sockret efter att det fått svalna en stund. Blanda ner ägg och grädde och därefter vetemjölet, utspätt med bakpulvret. Häll smeten i en mindre långpanna som klätts med bakplåtspapper och stick ner körsbär jämt i hela kakan. Grädda i 175 graders värme  i cirka 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest