Välj en sida

Det enda som är bättre än choklad är mer choklad, brukar jag säga. Till helgen bakar jag underbara mjölkchokladmuffins fyllda med mörk chokladtryffel. Fullkomligt överjordiskt goda blir de. Gör dubbel sats, för säkerhets skull!

  • 125 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1  dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl chokladtryffel

Smält 25 gram av smöret och lämna resten att bli rumsvarmt. Bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och rör tills den smälter. Blanda det rumsvarma smöret med sockret och rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner mjölk, grädde, chokladsmet och därefter vetemjölet utrört med bakpulvret. Häll smeten i muffinsformar och tryck ner rikligt med chokladtryffelbitar, gärna skurna i mindre bitar, i mitten av varje muffin. Grädda i 175 graders värme i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest