Välj en sida

Jag hoppas att ni vilat upp er ordentligt under julen och är redo för nya bakutmaningar! I januari blir temat för Månadens sötsak “Något för alla”, vilket kan tolkas precis hur fritt man vill. Mitt eget bidrag blir en glutenfri bakelse som är supersmidig att ha i frysen eller göra färsk om man får glutenfritt besök till festfikat.

Så här går bloggutmaningen till:

  1. Baka något på temat (senast den 31 januari), blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar här nedanför med länk till bidraget.
  3. När januari är slut samlar jag alla bidrag och länkar i en enda stor bloggpost.
Trevlig bakning!

Glutenfria nötbakelser

  • 100 g blandade nötter
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 ägg
  • vispgrädde och jordgubbar till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Forma till runda, platta bottnar (receptet räcker till fyra stora bakelsebottnar) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Varva bottnarna två och två med vispad grädde emellan och ovanpå.

Kommentarer

Pin It on Pinterest