Välj en sida

Det enda som egentligen är trevligt med att komma hem från helgresan till en överfrostad frys är att man får chansen att gräva djupt in i den och hitta en massa goda bär som man sparat och glömt bort. De här muffinsen har fått smak av sommarens sista blåbär och hallon och är en perfekt belöning efter en eftermiddag med ishackan.

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl frysta bär (hallon och blåbär)

Blanda rumsvarmt smör med socker och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar (receptet räcker till cirka tolv medelstora muffins) till hälften med smeten. Tryck ner ordentligt med blåbär och hallon i mitten av varje muffin. Grädda i 175° i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest