Välj en sida

I helgen firade vi att en av mina bästa vänner ska gifta sig. Temat – som alltid när vi träffas – var amerikanskt och ätbart, och med samlade krafter lyckades vi förvandla Stockholm till Chicago för ett par dagar. Det åts överdimensionerade hamburgare med söt senap, artärblockerande oreo cookie milkshakes och doritos. Det bowlades, skvallrades och dracks champagne i skyskrapa (nåväl, högt hus åtminstone). Och så festades det loss på världens mest överdrivna chokladkaka. Chocolate-chocolate-chip-marshmallow-cake. Så här gör man den.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl chocolate chips
  • en rejäl näve marshmallows
  • chokladsås och färska hallon till dekoration

Rör samman ägg, socker, vanilj, salt, kakao och mjöl till en jämn, men inte överarbetad smet. Rör ner chocolate chips och häll smeten i en rund, smord form med avtagbar kant. Klipp marshmallowsen i småbitar och tryck ner jämt i kakan. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Låt svalna något, ringla över massor av chokladsås och dekorera med hallon.

Kommentarer

Pin It on Pinterest