Välj en sida

Den senaste tiden har jag känt ett närmast orimligt sug efter hemlagad kola. I dag kan jag inte hantera det längre, utan tänker ge efter totalt och koka så många sorter jag orkar. Här är fem av mina absoluta favoriter om ni känner att ni vill göra detsamma.

Världens bästa chokladkola – Den kallas så av en anledning. Receptet kommer från början från min kära vän Anna, som har den som default-bjudgodis. Hos mig är den en älskad klassiker och fick till och med äran att vara med i min första bok.

Muscovadokolor med ingefära – Det mörka sockret och den kryddiga ingefäran blir en alldeles perfekt kombination i den här kolan. Bara gör den!

Pepparkakskolor – Dessa skapade jag till ett julreportage som jag och Joss gjorde tillsammans, men det måste på inget sätt vara jul för att man ska kunna njuta av dem.

Saltlakritskola – Den här kolan är min akilleshäl. Jag kan helt uppriktigt äta hur många som helst utan att bry mig om konsekvenserna. Godast blir de med riktigt stark turkisk peppar, men vill man ha en mildare smak kan man använda andra lakritskarameller.

Polkaknäck – Mintigt friska och sega små knäckkolor som man gör på ett litet kick. Helt fantastiskt goda!

Bilder: Pepparkakskolor, Josefin Casteryd. Saltlakritskolor, Världens bästa chokladkolor, Nicklas Thegerström för boken Söta saker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest