Välj en sida

Buttermilk cake är en väldigt god och saftig variant av sockerkaka som egentligen ska bakas med ett slags kärnmjölk. Men eftersom det inte är den allra vanligaste produkten i mejerihyllan går det bra att baka den med filmjölk. Smaksätt den med en urskrapad vaniljstång, rivet citron- eller apelsinskal, färska blåbär eller något annat som faller dig i smaken.

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • valfri smaksättning (i den här kakan använde jag rivet skal av en tvättad apelsin)
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 ½ dl filmjölk

Blanda rumsvarmt smör och socker och rör därefter i äggen. Riv ner skalet av en apelsin (eller annan valfri smaksättning) och rör om. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat och sist filmjölken. Häll i en sockerkaksform med smörade och mjölade kanter och grädda i 175 grader i mellan 35-40 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest