Välj en sida
Det är något speciellt med blandningen av sött och salt när man bakar med jordnötssmör som jag har väldigt svårt att motstå. Det här godiset är helt galet sött och gott och perfekt att ta med som energikick ut i skidspåret eller på skogspromenaden.
  • 2 dl rispuffar
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl russin
  • ev. 1/2 dl kokos
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl sirap (jag använder en variant med kolasmak, men vanlig går lika bra)
  • 1/2 dl socker

Blanda rispuffar, sönderbrutna valnötter, russin och kokos i en bunke. Värm jordnötssmöret tillsammans med sirap och socker i en kastrull tills sockret löst sig och allt blandats. Häll över smeten i bunken och blanda runt ordentligt. Häll i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper (ca 15 x 25 cm) och ställ i kylen ett tag tills den stelnat lite. Skär i sega rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest