Välj en sida

Mina favoritkakor är skurna snitt med sirap. De går att variera i all oändlighet och blir fantastiskt goda nästan oavsett vad man hittar på att smaksätta dem med. Den här omgången blev det en mycket lyckad kombination av citron och ingefära.

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • ca 1 rågad msk färskriven ingefära
  • rivet skal av en citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

Blanda rumsvarmt smör med socker och sirap. Riv ner ingefäran och citronskalet (här är det smaklökarna som avgör – gillar man stark ingefärssmak kan man gå loss med ännu mer). Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner till en kladdig kakdeg. Forma till två längder och lägg på smord plåt. Platta ut och grädda i 175° i ungefär 15 minuter. Skär längderna i snitt, cirka 2 centimeter breda och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest