Välj en sida
lönnsirapskakor

Lönnsirapskakor. SÅ goda!

 

Om någon väckte mig mitt i natten och krävde att jag skulle baka kakor utan recept, skulle det bli klassiska sirapssnittar. De är mina absoluta favoritsmåkakor och ingredienserna sitter i ryggmärgen. Dessutom är de fantastiskt piffiga att variera. Jag bakar dem med alla tänkbara smaksättningar (lakrits, citron, pepparkakskrydda) och äter dem oftare än smågodis. Den här varianten har jag gjort med äkta lönnsirap, vilket ger en fylligare sirapssmak och en ännu knäckigare karaktär.

 

LÖNNSIRAPSKAKOR
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk  vaniljsocker
  • 2 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2   dl vetemjöl
  1. Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i sirap och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.
TESTA OCKSÅ: KOLAKAKOR

Sega kolakakor

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest