Välj en sida
Hallonsylt recept

Hederlig och alldeles vanlig hallonsylt. Underbart god!

Ibland kan totalt okrångliga saker vara tusen gånger bättre än avancerade. Så är det oftast med sylt. Det finns någon märklig föreställning om att det skulle ta tid eller vara svårt att koka sylt, när det i själva verket är smidigare än nästan allt annat man kan laga i ett kök. Man blandar bara valfria bär och socker (eller syltsocker om man är på sådant humör) och kokar det i några minuter. Sedan är det klart! Här är världens godaste hallonsylt, som bara kräver två ingredienser.

HALLONSYLT

  • 6 dl hallon (färska eller frysta)
  • 3 dl syltsocker

Blanda allt i en kastrull och koka samman under omrörning. Koka i några minuter tills sockret löst sig och häll på ren torr glasburk. Förvara i kylskåp.

TESTA OCKSÅ: HALLONSAFT

Hallonsaft

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest