Välj en sida

En fantastiskt smart gå-bort-present är att svänga ihop en hemgjord sylt och hälla i en fin glasburk. Om man har frysta bär i frysen går det alldeles vansinnigt fort (en kvart på sin höjd) och ser betydligt mer avancerat ut än det är. Denna härliga krusbärssylt gjorde jag förra helgen, men röda krusbär och vanilj. Den går precis lika bra att göra med gröna krusbär!

Krusbärssylt. Lika god på båda gröna och röda krusbär! Bild: Josefin Casteryd.

KRUSBÄRSSYLT

  • 5 dl röda eller gröna krusbär
  • 2 – 2 1/2 dl syltsocker
  • 1 vaniljstång

Blanda bär och socker i en kastrull och lått blandningen koka upp under försiktig omrörning. Skåra vaniljstången och skrapa ur kärnorna i kastrullen. Låt sjuda i några minuter tills allt socker löst sig och det börjar likna en krämig sylt eller tills massan klarar ett marmeladprov. Häll på burk och låt svalna. Förvara i kylskåp.

TESTA OCKSÅ: KRUSBÄRSKOMPOTT

Kompott

Kommentarer

Pin It on Pinterest