Välj en sida
Sist jag gjorde de här kakorna tog de slut på en bilresa från Stockholm till Dalarna. Och det ser ut att gå ungefär lika fort den här gången också. Anledningen är att de är så krispiga och sega på samma gång att man helt enkelt inte kan sluta när man väl tagit en. Med den varningen – här är receptet:
  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 – 2½ dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner sirap och sesamfrön. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest