Välj en sida

Kringlor måste nog ändå vara de finaste kakorna som finns. Jag tycker att de är fantastiskt roliga att baka, eftersom det är så lätt att få dem att se sådär tjusiga och avancerade ut, fast de inte alls är det. Det här receptet är sockerfritt i grunden, så det gäller att använda rejält mycket pärlsocker i garneringen som kompensation.

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 4 msk grädde
  • en uppvispad äggvita eller vatten till pensling
  • pärlsocker till garnering

Rör samman mjukt smör och mjöl till en kladdig deg och tillsätt grädden. Rör snabbt till en formbar massa och ställ att sätta sig i kylen (en halvtimme räcker). Rulla till små längder (receptet räcker till drygt en plåt, alltså ca 20 kringlor) och knyt ihop dem till kringlor. Pensla med äggvita eller vatten, doppa i rikligt med pärlsocker och grädda i 200 grader i 8 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest