Välj en sida

Den här kakan kan man krydda lite som man känner för eller med vad man råkar ha till hands. Kanel, kardemumma, vaniljstång eller rivet citronskal, till exempel. Jag hade en hel burk hemmagjorda pepparkakskryddor över sedan i julas som kom väl till pass i den här varianten.

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • florsocker till garnering

 Vispa ägg och socker och tillsätt mjöl, bakpulver och kryddor – blandade i separat bunke. Smält smöret tillsammans med vattnet och slå över. Blanda till en lätt smet och häll i smord form. Grädda i 175 grader i mellan 30 och 45 minuter, beroende på formstorlek. Testa med en sticka för att se att kakan är torr i mitten. Garnera med florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest