Välj en sida

Ett bra baktips är att hitta ett kakrecept som man verkligen gillar och sedan variera det med olika smaksättningar och ingredienser på egen hand. Jag brukar alltid återvända till det här klassiska sirapssnittsreceptet och sedan lägga till sådant som jag gillar. Korinter till exempel. Så här gör man dem:

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl vetemjöl
  • en handfull korinter

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Rör ner sirap och blanda därefter mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Blanda sist ner korinterna. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest