Välj en sida

Om man ska ha picknick en hel söndag så ska man utan tvekan ha det med snoddaskaka och lindy hop vid världens sötaste gamla dansbana. Snoddaskakan kan kallas alla möjliga saker, som mockarutor eller kärleksmums till exempel. Oavsett vilket namn man väljer så bakar man den bäst så här:

till kakan:

 • 150 gram smält smör
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 msk kakao
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk

till glasyren:

 • 75 gram smält smör
 • 1 msk kallt starkt kaffe
 • 1 msk kakao
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3 ½ dl florsocker

till garnering:

 • kokos

Vispa samman ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med det smälta smöret och mjölken till en jämn smet. Häll i en smord och bröad rund form. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter. Låt kakan svalna och rör under tiden ihop alla ingredienserna till glasyren. Bred över kakan och toppa med kokos.

Kommentarer

Pin It on Pinterest