Välj en sida

Om ni, likt mig, drabbades av den totala infrysningsneurosen förra sommaren och nu står till knäna i frostiga, vinbärsfyllda platsburkar som ni inte vet vad ni ska göra av kan det här vara räddningen. Den här kakan kan man stoppa vad katten som helst för bär i och den blir ändå helt fantastiskt god. Här är min senaste variant, med rabarber och svarta vinbär.

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 3/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl svarta vinbär
  • 1-2 dl rabarber, skuren i bitar

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt det smälta smöret och mjölken under omrörning. Häll i en rund, smord form. Strö vinbär och rabarberbitar jämnt över hela kakan och låt dem sjunka ner lite i smeten. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor och ät som de är eller servera med glass eller vaniljsås.

Kommentarer

Pin It on Pinterest