Välj en sida

En fantastiskt fin och syrlig paj som man kan ha alla möjliga frukter och bär i. Hemligheten är en sorts citrussirap som görs på socker, salt, citron och potatismjöl och hälls över frukten före gräddning.

Skal:

 • 2 ½ dl vetemjöl
 • 1 msk socker
 • en nypa salt
 • 100 g rumsvarmt smör

Innehåll:

 • 3 dl rabarber skuren i bitar
 • 2 dl ananas skuren i bitar
 • 1 dl mango skuren i tärningar
 • 4 msk potatismjöl
 • 1 dl socker
 • en nypa salt
 • ½ dl citronsaft

Blanda samman ingredienserna till skalet och tryck ut tunt i en pajform. Placera ut frukten i skalet och blanda samman potatismjöl, socker, salt och citron till en sirap. Häll denna jämnt över frukten och grädda i 175° i mellan 40 och 50 minuter. Servera med vaniljglass eller grädde.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest