Välj en sida

Ett kul och sjukt enkelt efterrättstips är att baka små dessertskålar som går att äta och sedan fylla dem med lite vad man känner för. Det viktiga är att använda en kakdeg som inte smular och faller sönder så lätt. Sedan ska den ju vara god också såklart. Det här receptet uppfyller båda de kriterierna och är dessutom ganska lättgjord. Jag använder gamla metallformar som jag klär in i deg på utsidan och ställer upp och ner på plåten. Sedan knackar jag bara loss skålarna och fyller dem med smaksatt grädde, vaniljkräm eller glass och lite bär.

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • ¾ dl apelsinjuice
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Vispa socker, vaniljsocker och ägg löst och blanda i olja och juice. Rör samman vetemjöl och bakpulver för sig och rör sedan ner i smeten. Kavla ut till plattor och klä runt botten av små metallformar eller andra ugnsfasta skålar och ställ dessa med degen upp op en plåt. Grädda i 175° i cirka 10-12 minuter. Knacka försiktigt bort formarna och fyll skålarna med grädde, vaniljkräm eller glass.

Kommentarer

Pin It on Pinterest