Välj en sida

Om man som jag har kokat halva kylskåpet fullt av sylt får man stå sitt kast och se till att den kommer till användning. Det effektivaste sättet att göra det på är givetvis att bjuda sina utsvultna och söndertränade dansvänner på våffelparty. men om man har så mycket sylt att inte ens det räcker hela vägen kan man även baka muffins. De här små liven är episkt goda och fantastiskt lättgjorda. Man rör helt enkelt ner lite kryddig rabarbersylt i helt vanlig muffinssmet. Så här går det till, mer exakt:

6 stora muffins:

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • ¾ dl mjölk
  • 2¼ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk rabarbersylt

Blanda samman det rumsvarma smöret med sockret och tillsätt därefter ägg, mjölk, mjöl och bakpulver. Rör ner rabarbersylten sist. Fyll muffinsformar till drygt hälften med smet och grädda i 175° i cirka 20 minuter. Om man vill kan man dekorera dem med vita stjärnor utstansade i sugarpaste.

Kommentarer

Pin It on Pinterest