Välj en sida

Rabarber och kanel är nog två av de godaste smakerna man kan kombinera. Och eftersom jag har lyckan att fortfarande ha frysen full av färdigskurna, portionsförpackade sommarrabarber kan jag göra det precis hur mycket som helst. Denna rabarbersylt är en av mina absoluta favoriter som jag brukar göra som en lite vintrigare variant av den här marmeladen (som också är to die for!). Mest använder jag den som gröt- eller våffelsylt, men den är också bra att ha till alla tänkbara former av muffins och kakor.

Rabarbersylt recept

Rabarbersylt. SÅ god!

RABARBERSYLT

  • 400 g frysta eller färska rabarberbitar
  • ½ dl vatten
  • 2½ dl syltsocker
  • 1 tsk kanel

Koka samman rabarber, vatten och socker tills allt socker löst sig. Låt koka ytterligare några minuter till en krämig sylt. Ta av från värmen och rör ner kanelen (smaka av halvvägs för att få den kryddstyrka du vill ha på sylten). Häll på ren, torr burk, låt svalna och förvara kallt.

TESTA OCKSÅ: RABARBERSAFT

Rabarbersaft

Kommentarer

Pin It on Pinterest