Välj en sida

Jag vet inte om det bästa med rabarbersaft är att den smakar så gott eller att den blir så underbart fin i färgen! Det här receptet är i vilket fall som helst oerhört pålitligt och saften blir klar att dricka samma dag.

Rabarbersaft recept

Rabarbersaft. Foto: Josefin Casteryd från boken Sött från förr.

 

RABARBERSAFT

  • 1 kg rabarber
  • 5 dl vatten
  • ca 5 dl socker

Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går också bra att frysa.

PROVA OCKSÅ: JORDGUBBSSAFT

Jordgubbssaft

Kommentarer

Pin It on Pinterest