Välj en sida

Ett av de absolut enklaste sätten att pimpa gammal hederlig sockerkaka är att pudra formen med lite kanel och lägga ett lager äppelbitar i botten av den innan man häller på sockerkakssmeten. Då får man en otroligt piffig och saftig upp-och-ner-kaka som man kan äta alldeles som den är eller servera tillsammans med glass eller vaniljsås. Väldigt mycket kaka för väldigt lite jobb skulle man kunna säga.

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk hemmagjort vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • lite kanel
  • 1-2 äpplen

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör de torra ingredienserna (mjöl, vaniljsocker och bakpulver) för sig. Rör ner dem tillsammans med det smälta smöret och grädden. Smörj och bröda en sockerkaksform och pudra lite kanel i botten. Placera ut äpplena, skurna i klyftor, runt botten och häll över smeten. Grädda i cirka 30-40 minuter i 175 graders värme.

Kommentarer

Pin It on Pinterest