Välj en sida

Om man ska ha helhelg med sina bästa vänner gäller det att baka ordentligt innan. En av de kakor som inmundigades den här gången var en nötfri variant på mina favoritblondies med vit choklad. Särskilt passande och uppskattat med tanke på att alla närvarande har en mycket djup och personlig relation till det amerikanska sötsaksköket. Så här gör man den sega långpannekakan:

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl brunt farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 ägg
  • 2 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad, hackad i bitar

Blanda samman det rumsvarma smöret (jag använder flytande här, men vanligt går lika bra) med farinsocker, vanligt socker, sirap och vaniljsocker. Blanda ner ägg och eventuellt jordnötssmör. Blanda mjöl och bakpulver för sig och blanda ner i smeten. Rör sist ner den vita chokladen. Klä en liten långpanna (ca 25 x 20 cm) och bred ut smeten i den. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Skär i rutor.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest