Välj en sida
mjölkchokladkaka

Mjölkchokladkaka. Bästa barnkalaskakan!

 

För några veckor sedan höll Röda korset en stor julgransplundring för ensamkommande flyktingbarn här i Stockholm – en tillställning som jag vet att några av er hjälpte till att baka till. Jag bidrog med några rejäla chokladkakor, som jag försökte göra så barnvänliga som möjligt. Att baka till barn är för övrigt något av det roligaste som finns. De gillar det de gillar och om de inte gör det låter de bli att äta det. Helt utan falska eller förmildrande recensioner. Ledorden för den här kladdkakan var: Så enkelt som möjligt, mycket av allt, färgglatt och väldigt sött. Så här gör man den.

 

MJÖLKCHOKLADKAKA

  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl non stop
Rör samman ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ner chokladen i det tills den löser sig. Blanda ned chokladsmeten i äggblandningen och rör sedan ner vetemjölet. Häll smeten i en smord och kakaopudrad form. Strö över färgglada non stop och tryck ner dem lite i smeten. Baka i 15-20 minuter i 200 grader.
PROVA OCKSÅ: KLADDKAKEMUFFINS

Kommentarer

Pin It on Pinterest