Hallonkrans - Söta saker
Välj en sida
Att använda curd som fyllning i kakor och vetebröd är verkligen alldeles förträffligt. Det blir inte en lika hård sötma som med sylt, utan en rundare och smörigare smak. Den här vetekransen, med raspberry curd, är en av mina nya favoriter på temat. Jag brukar göra vanliga bullar av nästan hela receptet, men baka ut de sista till en krans i en rund form. Men givetvis kan man göra flera kransar istället. Det här receptet brukar räcka till fyra:
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14 dl vetemjöl
  • En liten burk raspberry curd

Smält smöret. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Häll i socker, salt och kardemumma. Baka i vetemjölet (spara lite till utbakningen). Knåda degen ordentligt och låt jäsa under duk i 30 minuter. Arbeta sedan degen igen på bakbordet (använd det sparade mjölet). Dela i fyra delar och kavla ut till tunna längder. Bred ut halloncurden på den utkavlade degen. Rulla ihop och skär till bullar. Låt de flesta bullarna jäsa i 30 minuter under duk, men lägg sju stycken i en rund form och jäs dem där. Pensla med ägg och grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest