Välj en sida
Tryffel med baileys.

Baileystryffel.

Tryfflar är ett fantastiskt enkelt godis som man kan smaksätta alldeles precis som man vill. Jag har gjort de här små liven i varje tänkbart utförande och med alla möjliga typer av choklad och de blir ta mig katten lika goda varje gång. Så här gör man dem med Baileys. Sjukt bra saker.

BAILEYSTRYFFEL

  • 200 g god choklad
  • 2 msk baileys
  • 3/4 – 1 dl grädde
  • ev. kakao till rullning

Hacka chokladen fint. Hetta upp grädden och smält sedan ner chokladen i den och rör i baileys. Rör tills tryffeln blir slät (eventuellt på väldigt svag värme om det behövs) och ställ den sedan att stelna i en form i kylen. Ta upp kulor med hjälp av två teskedar, forma till bollar och rulla i kakao, eller klicka ner i små formar. Ställ att stelna i kyl igen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest