Välj en sida

En bra grej med att baka mjuk pepparkaka i långpanna är att man kan dela den på mitten, styckfrysa den som två fyrkantiga kakor och sedan ta fram och tina och göra färsk frosting när man vill servera den. Hur smidigt som helst. Och fantastiskt gott!

Kaka:

  • 125 gram smör (rumsvarmt)
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk pepparkakskrydda

Frosting:

  • 50 g naturell färskost, till exempel philadelfiaost
  • 1 msk flytande smör eller margarin
  • Florsocker tills frostingen blir fast (2-3 dl)

Blanda smör och socker och ägg. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 15 x 25 cm). Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Rör ihop frostingen i en skål. Använd så mycket florsocker som behövs för att smeten ska bli fast och bredbar. Bred över kakan när den svalnat och skär i rutor.

Kommentarer

Pin It on Pinterest