Välj en sida

Det finns mycket att gilla med Danmark (de vackra möblerna, det ständiga ölserverandet och det helgalna sättet de räknar på till exempel) men bästa av allt är nog ändå de juliga kransekagerna. Min gissning är att ordet översätts som “kranskakor”, men det saknar helt källhänvisning och för den delen betydelse. Det enda man behöver veta är att de är underbara. Så här bakar man dem:

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • skalet från en citron
  • lite mjöl
  • kristyr av äggvita och florsocker

Riv mandelmassan och blanda med den lätt uppvispade äggvitan och det finrivna citronskalet. Värm försiktigt på svag värme under omrörning tills smeten blir tjock. Låt den därefter svalna. Baka ut med mjölade händer på mjölat bord till små pinnar. Forma dem till trekanter genom att nypa ihop översidan. Grädda i 175° i cirka tio minuter. Blanda samman en kristyr av äggvita och florsocker och spritsa i ett sicksackmönster över de svalnade kakorna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest