Välj en sida

Alltså, jag svär, de är det bästa ni någonsin kommer att äta. Att jag ens hann fota dem innan de tog slut är ett smärre mirakel.

Vit chokladtryffel recept

Vit chokladtryffel.

VIT CHOKLADTRYFFEL MED KOKOSLIKÖR

  • 200 g vit choklad
  • knappt 1 dl grädde
  • 2-3 msk kokoslikör
  • rosensocker (går att utesluta om man inte har)
  • ev. ischokladformar

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden snabbt, ta från plattan och häll i chokladhacket och kokoslikören. Rör tills chokladen smält helt i grädden (värm eventuellt försiktigt om grädden hunnit svalna innan chokladen smält). Häll över i smörpappersklädd form och ställ i kylen tills massan är formbar (eller häll smeten direkt i ischokladformar som på bilden). Rulla till bollar och vänd dem i rosensocker (alternativt strö rosensocker över tryfflarna i formarna). Förvara kallt.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest