Välj en sida

Saffransmuffins med russin – eller lussemuffins som jag kallar dem – är ett roligt alternativ till klassiska lussebullar. Supersmart alternativ för den som är akutsugen på lussebullar, men inte har tid med bulljäsning! Nicklas och jag (well, mest jag om vi ska vara ärliga) bakade horder av dem till vår senaste julfotografering och åt dem allihop så fort de var färdigfotade.

LUSSEMUFFINS

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ett paket saffran
  • russin

Stöt saffranet med lite av sockret och tillsätt lite mjölk för att lösa den. Blanda samman resten av sockret med rumsvarmt eller flytande smör och tillsätt sedan ägg och resten av mjölken och saffransblandningen. Rör mjöl och bakpulver för sig och blanda ner. Fyll muffinsformar till drygt hälften med smet och tryck ner några russin i varje. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest