Välj en sida

Sirapssnitt, eller kolakakor som de ibland kallas, är nog mina absoluta favoritsmåkakor. Jag brukar hitta på alla möjliga smaksättningar för att variera dem och baka allt från lakritssnitt, till jordnötskakor eller juligt pepparkakskryddade kakor av samma grundrecept. Riktigt riktigt goda blir de som lemon zest cookies (som, let’s face it, låter betydligt trevligare än citronskalskakor). Här är receptet:

100 gram smör
1 dl socker
2 msk sirap
finrivet skal av en citron
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl

Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner sirap och det rivna citronskalet. Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor. Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.

Kommentarer

Pin It on Pinterest