Välj en sida

När jag var barn hade min farfar ett gult litet hus vid havet som vi for och hälsade på honom i varje sommar. Där brukade han lära mig livsviktiga saker som att hjula på gräs, var man bäst smygäter jordgubbar och hur man får skygga sädesärlor att vilja landa på armen. De dagar då det regnade för mycket för sånt spelade vi yatzy med tändstickspott i farfars kök. Till det serverade han alltid samma sak – mandelkubb och små gula citronmuffins som smakade ungefär såhär:

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • finrivet skal av en stor citron

Om man vill kan man ha glasyr på dem:

  • ca 2-3 dl florsocker
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft

Blanda smör och socker. Tillsätt äggen och rör ordentligt. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar.  Grädda i 15-20 minuter i 175 grader. Låt svalna och rör samman glasyren. Ringla över och dekorera med en clementinskiva.

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest