Välj en sida

Hemmagjord kakmix är inte bara en fantastiskt bra present – det är också en förfärligt smidig sak att ha redo i skafferiet när man behöver nybakade kakor snabbt. I stort sett kan man använda vilket kakrecept som helst och samla de torra ingredienserna i en burk eller påse tillsammans med en lapp om vad som behöver tillsättas och hur länge och varmt kakorna ska bakas. Ingredienserna i den här mixen kommer att bli någon typ av choklad- och russinkakor, med lite amerikansk känsla. Så här gör man den:

Kakmix:

 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk bikarbonat
 • 4 1/2 dl ljust muscovadosocker
 • 3/4 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 6 1/2 dl havregryn
 • 2 dl chocolate chips (eller hackad choklad)
 • 1 dl russin

Att tillsätta:

 • 2 ägg
 • 200 g flytande eller rumsvarmt smör

Blanda mixen med ägg och smör, baka ut till stora kakor och grädda i 220 grader i 8-10 minuter.

Kommentarer

Pin It on Pinterest