Välj en sida

Ja, jag vet att det fortfarande är alldeles magiskt höstvackert därute och jag vill inte på något sätt gå händelserna i förväg, men när vi är klara med årets näst sista bakutmaning kommer det att vara december. Därför blir temat för Månadens sötsak VINTER den här gången. En alldeles förträffligt trevlig årstid, om ni frågar mig! För att vara med i bloggutmaningen gör man precis som vanligt, nämligen så här:

  1. Gör något sött på temat VINTER före den sista november, blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar till det här inlägget med en länk till ditt bidrag.
  3. När november är slut samlar jag alla bidrag i en enda jättepost tillsammans med bilder på era sötsaker och länkar till era bloggar.

Mitt bidrag blir snöpudriga marmeladrutor med vinbärssmak – ungefär sådana som jag alltid tänkt mig att den vintriga häxan i The Lion, the Witch and the Wardrobe bjuder femtekolonnaren Edmund på för att muta över honom till den onda sidan. Här är receptet:

  • 5 dl röda vinbär
  • en kopp vatten
  • 3 dl syltsocker
  • florsocker till garnering

Koka vinbären tills de spricker och mjuknar tillsammans med vattnet och sila dem sedan genom en stålsil över en kastrull. Pressa ur all vätska som bara går ur dem med en sked. Koka upp igen tillsammans med syltsockret och låt koka i cirka 20 minuter eller tills smeten blir riktigt seg och lite glansig och fastnar i en hinna på kanterna. Häll upp smeten i en liten fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna. Skär eller klipp i rutor, låt torka och rulla i florsocker.

Kommentarer

Pin It on Pinterest