Välj en sida
halloweenkaka

Halloweenkaka med spindelväv.

Ett sista minutentips för alla som tänkt bjuda på Halloweenfika i helgen, eller kanske ställa till med fest: Den här chokladkakan gör jag med en lite annorlunda frosting baserad på choklad och turkisk yoghurt istället för klassisk cream cheese, vilket faktiskt blir fantastiskt gott. För dramatisk effekt är kakan såklart dekorerad med spindelnätsglasyr gjord av vitt florsocker och några droppar vatten.

 

HALLOWEENKAKA
Kaka
 • 150 g smör
 • 3 dl socker
 • 2 ägg
 • 3 msk kakao
 • 4 ½ dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • dl mjölk eller grädde
Frosting
 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 3 msk siktat kakao
 • ca 3-4 dl florsocker
 1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg och tillsätt övriga ingredienser. Häll i smord stor rund form och grädda i 175 grader i cirka 20-25 minuter. Använder man en mindre form blir kakan tjockare och behöver mer tid - testa med en pinne i mitten för att se att den är klar. Rör samman frostingen och bred över kakan när den svalnat. Dekorera genom att sprita vit glasyr som ett spindelnät över kakan.
 HITTA FLER HALLOWEENRECEPT

Här hittar du massor av roliga tips till Halloween.

Kommentarer

Pin It on Pinterest